tisdag 22 mars 2011

Annorlunda mjuk sockerkaka

Annorlunda sockerkaka med gräddfil.

Ugn: 175°c ca 55 min

4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
2 tsk malda nejlikor
2 tks ingefära
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
6 dl vetemjöl
3 dl gräddfil
Smör till formarna
Ströbröd (blandas med fördel med mer kryddor, tex kanel)

  • Värm ugnen till 175°c på över- och undervärme EJ snabb...
  • Vispa samman ägg och socker pösigt
  • Blanda bikarbonat & kryddor med mjölet & vänd ned i äggsmeten
  • Rör ned gräddfilen
  • Häll smeten i välsmorda, bröade formar på 1½ - 2 liter (mindre formar - kortare gräddningstid)
  • Grädda i ugnen på nedersta falsen i ca 50-55 minuter - känn med provsticka mot slutet, stickan ska inte vara degig.
  • Låt svalna 5 min i formen innan du stjälper upp dem på galler att svalna under formen.
Jättesmaskiga att äta med lite Philadelphiaost på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar