tisdag 29 mars 2011

Grekisk smal dessert


Härligt med en dessert som du inte behöver få dåligt samvete för! Underbar året om!

1 portion

1-2 dl Turkisk yoghurt 3,5%
½-1 apelsin
1 msk flytande honung
ev. hackade valnötter


  • Rör yoghurten lite så att den får lite lösare konsistens, lägg upp i en skål.
  • Skala apelsinen och skiva den. (Snyggast och lyxigast är om du skalar den med kniv och skär ut filéer av apelsin, dvs, tar ur köttet i bitar utan att få med membranväggarna.)
  • Fördela apelsinen över yoghurten
  • Ringla över flytande honung och strö ev hackade valnötter över.
TIPS;
Har du ingen flytande honung hemma? Lätt fixat. Ställ burken i ett vattenbad och sjud en stund så smälter honungen. När honungen är genomskinlig är den färdig. Lätt som en plätt och du slipper betala extra pengar för flytande honung i butiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar