tisdag 22 mars 2011

Ugnsstekta kycklingklubbor med grönsaker och vita bönor

Receptet kommer ursprungligen från Coop Mer Smak nr 3 2011, men jag har ändrat lite i det, bland annat bytt vanliga kycklingklubbor till Stinas Kyckling.

4 port Ugn: 225°c i 40-45 min

1 förpackning Stinas örtkyckling (eller, 900 g kycklingklubbor + 0,5 tsk salt+2 krm svartpeppar)
1-2 grovhackade paprikor
1 stor klyftat rödlök
4-5 vitlöksklyftor
1 klyftad citron
1-2 morötter i bitar
2-3 palsternackor i bitar
Timjan, gärna färska kvistar
0,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 dl vitt vin (matlagninsvin går bra)
400 g kokta stora vita bönor (inte i sås!!!)

Till servering:
bulgur, couscous, ris eller pressad potatis. Eller tillsätt mer grönsaker och ät som det är!

Yoghurtsås:
2,5 dl yoghurt 10%
1 tsk rivet citronskal +1-2 msk citronsaft
salt
svartpeppar

  • Fördela kycklingen i en stor smord ugnsform, tex långpanna och se till att bitarna inte sitter ihop.
  • Fördela grönsakerna i formen, strö över kryddor och häll på vinet.
  • Stek mitt i ugnen i 40-45 minuter.
  • När en halvtimme gått, ta ut formen och tillsätt de vita bönorna.
  • Kycklingen är klar när köttsaften är klar, inte blodig eller rosa. Testa med sticka i de tjockaste delarna.
  • Blanda samman ingredienserna till såsen och gör eventuell bulgur medans kycklingen är i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar