4 port Ugn: 225°c i 40-45 min
1 förpackning Stinas örtkyckling (eller, 900 g kycklingklubbor + 0,5 tsk salt+2 krm svartpeppar)
1-2 grovhackade paprikor
1 stor klyftat rödlök
4-5 vitlöksklyftor
1 klyftad citron
1-2 morötter i bitar
2-3 palsternackor i bitar
Timjan, gärna färska kvistar
0,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 dl vitt vin (matlagninsvin går bra)
400 g kokta stora vita bönor (inte i sås!!!)
Till servering:
bulgur, couscous, ris eller pressad potatis. Eller tillsätt mer grönsaker och ät som det är!
Yoghurtsås:
2,5 dl yoghurt 10%
1 tsk rivet citronskal +1-2 msk citronsaft
salt
svartpeppar
- Fördela kycklingen i en stor smord ugnsform, tex långpanna och se till att bitarna inte sitter ihop.
- Fördela grönsakerna i formen, strö över kryddor och häll på vinet.
- Stek mitt i ugnen i 40-45 minuter.
- När en halvtimme gått, ta ut formen och tillsätt de vita bönorna.
- Kycklingen är klar när köttsaften är klar, inte blodig eller rosa. Testa med sticka i de tjockaste delarna.
- Blanda samman ingredienserna till såsen och gör eventuell bulgur medans kycklingen är i ugnen.