200 g margarin
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
Maräng:
2 äggvitor
2 dl socker
1 hg nötkärnor (jag brukar köra kokos och det gör marängen läckert rosa)
(OBS: Maräng kan inte göras i en plastskål, använd en ren, torr glas eller aluminumbunke garanterat fri från fett.)
- Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg som formas till en tjock rulle.
- Skär rullen i 20 bitar som läggs i folie- eller pappersformar.
- Vispa äggvitorna & sockret till en fast marängsmet - den är färdig när du kan vända bunken upp och ned utan att innehållet rinner ut.
- Blanda i malda nötkärnor & klicka smeten ovanpå degen i formarna.
- Garnera med en nöt, om du vill.
- Grädda i ugnens mitt, låt dem gärna stå kvar i ugnen med luckan öppen för att bibehålla marängens konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar