200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran a ½ gram
½ tsk salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
200 g vit choklad
½ dl socker
1 ägg +
pärlsocker till garnering
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken
- Värm till 37°c
- Smula ned jästen i en degbunke
- Häll över mjölk- och smörblandningen
- Blanda ned saffran med salt och socker
- Rör ned mjölet lite i taget tills du har en smidig deg
- Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter
- Dela degen på två och kavla ut till en platta 30*40 cm.
- Bred ut matfettet på vardera halvan och strö över den hackade vita chokladen och hälften av sockret.
- Vik samman degen från sidorna till en längd (vik sidorna in mot mitten).
- Lägg de båda längderna på pappersklädda plåtar och låt jäsa under duk 30 min.
- Pensla längderna med uppvispad ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar