Ugn: 200°c ca 30 min
2 palsernackor
2 st sötpotatis
1 persiljerot
1 fänkål
1 vitlök (hel, inte en klyfta!)
2 tsk olivolja
4 dl pasta tex tagliatelle
salt, peppar
Getoströra:
2 dl lättyoghurt naturell
75g getost
1 tsk rosmarin
salt, peppar
- Skär grönsakerna i bitar, dela den hela vitlöken på mitten (tvärs över klyftorna)
- Lägg allt i en smord form, ringla över oljan.
- Tillaga i ugn i 200°c tills grönsakerna är mjuka rakt igenom men inte brända, ca 30-4o min
- När halva tiden återstår på grönsakerna; koka pastan
- Smält getosten något på en bit folie i ugnen.
- Rör ihop yoghurt, getost, rosmarin, salt & peppar.
- Blanda den avrunna pastan med grönsakerna och servera med getoströran. (Vitlöken äts på sidan om, förslagsvis.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar