torsdag 17 mars 2011

Hallonkaka



1 långpanna Ugn: 175°c

5 ägg
4½ dl socker
5 3/4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk citronsaft (eller annan smaksättare, tex hallonsaft)
Frysta hallon (jordgubbar, blåbär, björnbär osv) ca ett paket fryst
Kallt smör att hyvla över
Strösocker

  • Vispa samman ägg & socker poröst.
  • Blanda ned mjöl, bakpulver och citronsaften och blanda väl. Det blir en seg smet!
  • Fördela smeten i en smord form
  • Strö över de frysta bären
  • Hyvla smör över, det ska täcka hela smeten
  • Strö över socker
  • Grädda långt ned i ugnen på 175°c i 35 minuter
Servera med vaniljsås eller vispgrädde, halloncoulis eller ät som den är. Går väldigt bra att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar