torsdag 17 mars 2011

Kladdkaka

(Ingen receptsamling idag kan väl vara utan ett kladdkake-recept??)


Ugn: 180°c


1 dl smält smör/margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 krm bikarbonat (blanda med mjölet)

  • Smält smöret, tag av plattan och tillsätt socker och ägg.
  • Rör ned torrvarorna och blanda noga
  • Slå ned smeten i en smord form med löstagbar kant
  • Grädda i 180°c eller tills kakan är genombakad i kanterna och så kladdig som du önskar den i mitten
  • Låt svalna och pudra florsocker över.
Avnjutes precis som den är, eller med hallonsås och vispgrädde, färsk frukt / bär...

1 kommentar:

  1. Tänkte testa ditt recept. Har vänner som kommer över ikväll :)

    SvaraRadera