torsdag 17 mars 2011

Paella


Då jag har bott i Spanien måste jag dela med mig av detta underbara paellarecept!

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
0,25 dl olivolja
4 dl långkornigt ris
1 burk (200g) hela tomater
7,5 dl hönsbuljong
0,5 kuvert saffran
½ lagerblad
1,25 tsk salt
0.25 tsk svartpeppar
100 g skalade räkor
0,5 grillad kyckling
125 g frysta gröna ärter
250 g frysta musslor

  • Skala och hacka lök & vitlök. Fräs i oljan i en vid panna.
  • Tillsätt riset och & fräs en stund.
  • Späd med tomat & buljon, tillsätt saffran, lagerblad, salt & peppar.
  • Skär kycklingen i mindre bitar (i Spanien rensar man inte kycklingen utan lägger i den med ben och allt, även oskalade räkor kan du lägga på paellan).
  • När 5 minuter återstår på riset (smaka av!); vänd ned ärtorna i riset och fördela räkor, kyckling och musslor ovanpå.
  • Låt allt bli varmt under lock.
Servera med citronklyftor och bröd, och drick gärna Sangria till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar