torsdag 17 mars 2011

Saffranslängd med vit choklad

2 längder...långa! Ugn: 175°c i ca 25-30 min

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran a ½ gram
½ tsk salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör
200 g vit choklad
½ dl socker
1 ägg +
pärlsocker till garnering

  • Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken
  • Värm till 37°c
  • Smula ned jästen i en degbunke
  • Häll över mjölk- och smörblandningen
  • Blanda ned saffran med salt och socker
  • Rör ned mjölet lite i taget tills du har en smidig deg
  • Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter
  • Dela degen på två och kavla ut till en platta 30*40 cm.
  • Bred ut matfettet på vardera halvan och strö över den hackade vita chokladen och hälften av sockret.
  • Vik samman degen från sidorna till en längd (vik sidorna in mot mitten).
  • Lägg de båda längderna på pappersklädda plåtar och låt jäsa under duk 30 min.
  • Pensla längderna med uppvispad ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar