torsdag 17 mars 2011

Rostade rotfrukter med pasta & getost


Ugn: 200°c ca 30 min

2 morötter
2 palsernackor
2 st sötpotatis
1 persiljerot
1 fänkål
1 vitlök (hel, inte en klyfta!)
2 tsk olivolja

4 dl pasta tex tagliatelle
salt, peppar

Getoströra:
2 dl lättyoghurt naturell
75g getost
1 tsk rosmarin
salt, peppar

  • Skär grönsakerna i bitar, dela den hela vitlöken på mitten (tvärs över klyftorna)
  • Lägg allt i en smord form, ringla över oljan.
  • Tillaga i ugn i 200°c tills grönsakerna är mjuka rakt igenom men inte brända, ca 30-4o min
  • När halva tiden återstår på grönsakerna; koka pastan
  • Smält getosten något på en bit folie i ugnen.
  • Rör ihop yoghurt, getost, rosmarin, salt & peppar.
  • Blanda den avrunna pastan med grönsakerna och servera med getoströran. (Vitlöken äts på sidan om, förslagsvis.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar