torsdag 17 mars 2011

Hallonmuffins med citrontopping


8 st Ugn:200°c i ca 20-25 min

185 gr smält osaltat smör
6 äggvitor
250 gr florsocker
75 gr vetemjöl
100 gr mandel, skalad och mald
1 dl hallon
1 dl blåbär

Topping:
1 dl Philadelphiaost
3 msk Créme Fraiche
2 msk florsocker
Skal av en citron

  • Sätt ugnen på 200°c.
  • Pensla muffinsformarna med lite av det smälta smöret och låt resten svalna.
  • Vispa äggvitorna lätt, sikta i florsockret och vetemjölet och tillsätt den malda mandeln. Vispa ihop.
  • Häll i smöret och vispa till en jämn smet.
  • Vänd ned bären i smeten.
  • Fyll formarna med och grädda i 20-25 minuter tills muffinsen höjt sig och är gyllenbruna runt kanterna.
  • Låt muffinsen svalna i 5 minuter.
  • Rör samman toppingen och fördela på de kalla muffinsen.
Går givetvis att frysa, men gör då toppingen först när du ska servera muffinsen! Dekorera gärna med något snyggt, finns massor med roliga cupcakes-toppings nu. Eller bara några bär och en kvist citronmeliss; vårigt/somrigt och fräscht!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar