torsdag 17 mars 2011

Kullakakor

20 st Ugn:150°c ca 30-40 min

200 g margarin
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1½ dl socker
4 dl vetemjöl

Maräng:
2 äggvitor
2 dl socker
1 hg nötkärnor (jag brukar köra kokos och det gör marängen läckert rosa)

(OBS: Maräng kan inte göras i en plastskål, använd en ren, torr glas eller aluminumbunke garanterat fri från fett.)

  • Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg som formas till en tjock rulle.
  • Skär rullen i 20 bitar som läggs i folie- eller pappersformar.
  • Vispa äggvitorna & sockret till en fast marängsmet - den är färdig när du kan vända bunken upp och ned utan att innehållet rinner ut.
  • Blanda i malda nötkärnor & klicka smeten ovanpå degen i formarna.
  • Garnera med en nöt, om du vill.
  • Grädda i ugnens mitt, låt dem gärna stå kvar i ugnen med luckan öppen för att bibehålla marängens konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar