torsdag 17 mars 2011

Tacopaj

4 pers Ugn: 225°c ca 15-20 min

Pajdeg:
ca 3 dl dinkelmjöl
ca 3 msk flytande margarin
vatten eller yoghurt och vatten tills degen får en bra konsistens
Salt

(Jag har aldrig gjort pajdeg efter recept utan känner mig fram, så testa dig fram du med!) Den ska vara fast, men smidig, hålla ihop bra.

Fyllning:
ca 300 g köttfärs
1 påse Santa Maria taco-kryddmix Habanero
1 gul lök, hackad
1 burk majs
1 röd paprika, hackad
tomatpuré
salt, peppar
ev. jalapeñoskivor
1-3 tomater att skiva och lägga överst

Topping:
Créme Fraiche
1 påse Santa Maria Cheesetopping
/eller en-två burkar färdig Santa Maria osttopping
Riven ost

  • Blanda pajdegen och tryck ut i en ugnsform, ställ att vila en stund medans ugnen blir varm.
  • Fräs den hackade löken tills den blivit genomskinlig, tillsätt då köttfärsen och fördela den jämt i pannan.
  • Stek tills köttfärsen börjar få färg; tillsätt då kryddmixen och ev lite vatten som får koka in.
  • Lägg i paprikan och smaka av med tomatpuré, salt och peppar.
  • Sist, blanda ned majsen och ev jalapeñoskivor.
  • Förgrädda pajskalet i ca 5-10 minuter.
  • Fördela köttfärsen i pajskalen (man kan lägga ost även i botten för att få extra gott)
  • Täck pajen med tunnskivad tomat
  • Bred över osttoppingen och riven ost
  • Gratinera i ugnen på 225°c i ca en kvart, tills allt blivit varmt och osten smält och fått färg
Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar